Kul saker att hitta på i Gävle

I Gävle har jag varit ett par gånger, då de har en bra motorstadio där. Det har gjort att jag även har upptäckt hur trevlig stad det är. Jag känner även en elektriker i Gävle, som är en av mina bättre vänner idag, så han hälsar jag på ibland. Om du aldrig varit här, så ska jag tipsa på olika saker du kan se och göra.

Se och göra i Gävle

Att bara strosa runt i stan är hur mysigt som helst, då det där finns en massa fina och färgglada hus. Gatorna går tillbaka till medeltiden, men husen är något nyare och är från 1700- och 1800-talet. Ingen trafik är heller tillåten i gamla stan, vilket gör det till en sådan mysig och lugn plats att strosa runt på.

Det finns även ett coolt museum här, som heter fängelsemuséet. Där finns det två så kallade basutställningar som ligger i två gamla fängelser från 1730-talet. I detta museum får man se underjordiska fängelsehålor som går tillbaka till 1500-talet, gamla celler och föremål som de använde i fängelserna.

Under vinter, så ja, Gävlebocken är så klart ett måste attt se. Sedan går det även att åka skidor, det på Kungsbacken. Där finns det 22 pister och 12 liftar. Utöver skidbackarna, så finns det även restauranger, och ett par butiker.

Så har du inte varit i denna stad, varför inte ta och göra ett besök?

30 Sep 2021