Viktigt ha bra vinterdäck

Jag hoppas att alla ni som är ute i trafiken nu har vinterdäck på? Det är ju lag på att ha detta under vintern! Vinterdäck ska användas mellan 1 december och 31 mars, så än är det inte dags att byta till sommardäck. Om det är så att du vet med dig redan nu att du måste köpa nya vinterdäck till nästa säsong, så kan det vara bra att ha koll på vilka som är bäst. På bastitest24.se kan du jämföra olika vinterdäck mot varandra.

Grejen är ju att olika vinterdäck, de presterar olika bra samt att de även kostar olika. Sedan har du ju även valet mellan friktionsdäck och dubbdäck. Var du bor i landet kan påverka valet av vinterdäck. 

Viktigt med bra sommardäck också!

Om ett par månader är det ju som sagt dags att byta till sommardäck. Även här är det viktigt att välja bra däck, som ger dig den prestanda du behöver. Om du har sommardäck sedan innan, kontrollera då dem före du sätter på dem. Det så att de fortfarande har bra mönsterdjup och inte har andra skador.

Förvara dina däck på bästa sätt

De däck du inte använder, de bör du förvara mörkt och svalt. Det allra bästa enligt min egen åsikt är att ha dem på ett däckhotell, men du kan så klart även välja att ha dem hemma, i garaget eller källaren om du vill det.

23 Jan 2022