Bästa tipsen inför flytten

Att vara medlem i en förening med starka karlar är guld värt när man ska flytta. Endurokillar, de som kör folkrace och även rallygrabbarna brukar mer än gärna ställa upp och hjälpa en kompis även om det är hård konkurrens på banan. På fritiden är de allra flesta vänner och det brukar inte vara några problem att få hjälp att bära tunga möbler. 

Det är ändå en ganska omtumlande upplevelse att flytta och därför tänkte jag ge några tips inför flytt så att det kanske blir lite lättare för dig. 

Använd rätt kartonger

Det är kanske bekvämt att hämta bananlådor på ICA, men de är precis kass att packa i. De går lätt sönder när man bär dem och när man försöker stapla dem på släpet så mosas de under sin egen vikt. Lägg gärna några kronor på att köpa riktiga flyttlådor, fördelarna är många:

  • Håller för hög vikt
  • Går att stapla
  • Lätta att bära
  • Går att återanvända många gånger
  • Perfekta att använda i förrådet för saker som inte ska in i lägenheten

Anlitar du en flyttfirma så kan du oftast låna kartonger av dem att packa i. Annars säljer de billiga flyttlådor på IKEA, XL Bygg, JULA och andra ställen. 

Tänk på flyttanmälan

Är det första gången du flyttar så är det många nya saker att tänka på som man aldrig har behövt bekymra sig om. Flyttanmälan till exempel, men också att skaffa el abonnemang, telefon och andra såna saker är viktiga men lätta att glömma. Det är inte skoj att flytta in och upptäcka att man inte har ström förrän om en vecka och det är mindre kul att posten landar vid gamla adressen. 

Flyttanmälan gör du hos Skatteverket och om du klickar här så kommer du direkt till den sidan där man anmäler flytt. Där kan du också beställa blanketter om du hellre gör din flyttanmälan för hand. 

Glöm inte att ha kul

Att flytta är roligt så glöm inte att ha kul medan ni bär kartonger och baxar runt på en soffa. Se till att det finns gott om kaffe och mackor, eller varför inte beställa ett par pizzor att dela på mitt på dagen? 

29 Sep 2020