Ibland är cykeln bäst

Motorvrål, doft av bränt gummi och bensinångor som kittlar i näsan är nog det bästa som finns! Jag skulle inte kunna leva utan motorsport eller bil, men ibland är det faktiskt läge att cykla även för en motorgalning som jag. Så därför har jag kikat lite på det här med elcyklar, och hur man skulle kunna skaffa en genom företaget. 

Förmånscykel

Ett sätt är att be företaget att skaffa förmånscykel för anställda. Det är faktiskt en rätt smart grej. Jobbet köper cykeln så att säga, och sedan drar de av det på lönen innan skatt. Det blir billigare för mig och bra för min chef - för vi anställda kommer ju att få bättre hälsa av att vara ute i friska luften. 

Företagscykel

Jag kikade lite på det här med en företagselcykel också men det verkar vara lite annorlunda regler för det. Då är det en cykel man kan använda i jobbet men inte ta med sig hem. Det blir som en tjänstecykel som är prefekt för kundbesök eller leveranser av saker som inte är så tunga. Men att inte kunna använda den på fritiden funkar inte för mig. 

Kanske en kombo?

Ska nog ta ett snack med chefen på jobbet och se om det inte går att ha både förmånscyklar och tjänstecyklar. Jag tror nog att de flesta av mina arbetskamrater skulle gilla idén de med. Sen är det ju också helt i linje med de miljömål som vårt företag har satt upp. 

21 Oct 2020