Smart med en backkamera

När man åker bil mycket, eller rättare sagt kör mycket bil, så är det inte fel att ha bra tekniska prylar installerat. I nyare bilar så kan man ofta direkt välja till saker som backkamera, bilskärmar, dashcams med mera. Har man en äldre bil, så kan man köpa sånt löst och installera själv. Fördelen med en backkamera är att du då kan se vad du gör, då du backar, utan att vrida ditt huvud ur led. Med en backkamera får du ett mycket bättre sätt att se runt om bilen. Det gör att du kan backa eller parkera och ändå ha full koll på det som händer runt om bilen. Särskilt bra då du ska fickparkera. En backkamera är även bra om du måste backa på ställen där det är mycket dålig sikt då den ger full sikt bakåt på en skärm inne i bilen.

Smart med dashcam

En dashcam eller bilkamera kan vara bra med att ha. En sådan är anpassad för att filma när du kör bilen. Ofta så kan en bilkamera börja spela in när du startar bilen och påbörjar din färd. De filmar oftast bakåt, men det finns modeller som filmar även framåt.

För passagerarna

En annan sak som är bra att installera det är en bilskärm. Med en sådan kan passagerarna se på film, spela spel eller göra annat. Det finns olika modeller, en del sätts i nackstödet, andra i taket. Perfekt för långa resor med barnen. 

2 Dec 2020